Khamis, 10 Disember 2015

CARA MUDAH JADIKAN ANAK ANDA BIJAK..PINTAR...

Flashcard – Permainan Interaktif Sambil Belajar Untuk Kanak-Kanak





Flashcard adalah merupakan sejenis permainan interaktif yang direka khas untuk memudahkan kanak-kanak belajar A-B-C dan Alif-Ba-Ta sambil mengenal jenis-jenis haiwan serta jenis-jenis pekerjaan. Ia didatangkan dalam TIGA set iaitu :
  • Animal 4D+ : Belajar A-B-C sambil mengenal jenis-jenis haiwan.
  • Octaland 4D+ : Belajar A-B-C sambil mengenal jenis-jenis pekerjaan.
  • Hijaiyah 4D : Belajar Alif-Ba-Ta sambil mengenal jenis-jenis haiwan.
NAK ORDER KLIK WEB DI BAWAH:

http://www.jvwarrior.com/kids-babies/flashcard-permainan-interaktif-sambil-belajar-untuk-kanak-kanak/?ref=elmozaid

tak boleh klik?? copy and paste je kt URL..

RAHSIA SUAMI DAN ISTERI

Panduan seks sebenarnya sangat penting untuk pasangan suami isteri dan juga bakal pengantin. Banyak masalah yang akan timbul jika anda tidak mempersiapkan diri anda dengan ilmu tersebut.
  • MASALAH BAKAL SUAMI - Anda risau takut tak perform di malam pertama nanti? Takut-takut isteri baru nak start anda pulak dah klimaks. Sebabnya first time tengok semua-semua yang ada pada isteri secara live. So bila dah tidak tahan tu yang cepat “layu” tu..malu woo..
  • MASALAH BAKAL ISTERI - Orang kata malam pertama first time “bersama” suami, anda akan berasa sakit yang tak terhingga. Nak-nak lagi bila suami jenis gopoh main redah aje. Bagaimana ye nak atasi tu semua? Sakit ke “bersama” suami nanti? Berapa lama sakitnya? Nak Tanya kawan yang dah kawin segan. Nak cari info camni di kedai buku lagi lah takde. Kat internet pun infonya tak lengkap dan blur gitu..huhu.
  • MASALAH SUAMI - Dulu baru kahwin performance memang tip top. Yelah barang baru kan. Masa tu hari-hari tak sabar nak tunggu hari malam. Pantang bersentuh..huhu. Tapi sekarang performance dah x berapa tip top. Mungkin daya penariknya dah kurang kot. Isteri pun buat tak tau je. Mungkin juga penat sebab kerja siang malam. Tapi takkan nak makan ubat kuat pulak cam orang dah separuh abad. Penyakit kencing manis pun takda. Nak bersama isteri pun rasa cam malas je. Takde apa2 yang special. Buat pun atas dasar tanggungjawab. Yelah buat benda yang sama setiap kali memanglah jemu.
  • MASALAH ISTERI - Dulu waktu baru kahwin en suami hari-hari mau. Pantang ada free. Tapi sekarang en suami dah tak macam dulu. Mungkin dah tak seksi cam dulu kot. Yelah waktu “bersama” pun dah semakin kurang. Awal kawin hari-hari, 2 tahun kawin sekali seminggu, 5 tahun kawin sekali 2 minggu, sekarang sekali sebulan. Kadang-kadang tengok en suami tu cam dah kurang nafsu je. Mungkin dia sendiri dah jemu dari dulu hingga sekarang ulang2 guna teknik yang sama. Mane boleh tahan camni asyik tak cukup “makan” je. Nak cipta teknik baru manelah tau. Takkan nak tanya kawan-kawan pulak. Ada ke rujukan untuk dapatkan info benda-benda camni? Nak juga refresh “hubungan” dengan en suami cam 10 tahun waktu mula-mula kawin dulu.
MAKLUMAT LANJUT MENGENAINYA klik URL dibawah:

http://www.jvwarrior.com/health-beauty/rahsia-suami-isteri-panduan-seks-lengkap-untuk-suami-isteri-serta-bakal-pengantin/?ref=elmozaid

kalau tak boleh klik copy and paste jer...

PELAJARI TENTANGNYA SEKARANG!! !

LEMBUTKAN HATI SUAMI



Anda telah masuk ke ruang rahsia yang jarang ditemui kebanyakkan orang lain...

disini ada satu produk yang boleh membaiki aura di sekeliling kita supaya lebih kukuh...

Malas nak cerita banyak.. klilk pautan dibawah:

http://www.jvwarrior.com/health-beauty/7-aura-spray-meningkatkan-aura-kehebatan-pengguna/?ref=elmozaid

kalau tak boleh klik macam biasa copy paste jer...

LEPAS KLIK

ANDA AKAN DIBAWA KE RUANG PENNYELESAIAN  KEPADA MASALAH SERTA PENERANGAN MENGENAINYA..

-SUAMI SELALU PULANG DARI KERJA MARAH-MARAH??
-ANDA DIEKORI MAHKLUK HALUS ??
-WAJAH ANDA TIDAK BERSEMANGAT??

DISINI PENYELESAINYA... klik..klik...klik.....

http://www.jvwarrior.com/health-beauty/7-aura-spray-meningkatkan-aura-kehebatan-pengguna/?ref=elmozaid  

CARA TERBAIK KURUSKAN BADAN




klik web dibawah dan anda di hantar ke ruang rahsia menjadi kurus!!


kalau tak boleh klik.. copy and paste je k.

http://www.jvwarrior.com/health-beauty/diet-kamikaze-teknik-kuruskan-badan-tanpa-produk-pelangsingan-tanpa-berlapar/?ref=elmozaid

Selasa, 16 Jun 2015

tune talk excel


Jom jd pengguna bijak..!! Selain boleh dijadikan bisnes ia juga merupakan  simkad  pembawa keuntungan kpd anda.. tune talk excel akn mnjdi satu simkad yg boleh mmbuatkn si pemakainya  mndpat bnyak manfaat drinya.



  faedah pengguna tune talk excel.
-insuran 100k
-boleh kekal no lama
- to pop rm50 free rm20.
-to pop 30 free dataplan internet 1Gb seminggu.
-dpt point setiap kali to pop yg blh dtebus kpd ticket wayang dan kpal terbang.
-cabutan bertuah setiap bulan.
-anda akan dpt 3% dr to pop anda setiap bulan yg akn trus di bank i  ke akaun anda.

JOm jadikan simkad anda sesuatu yg luar biasa.,



tunetalk excel adlh sprti simkad biasa yg lain yg boleh sms.call dan surf internet.. yg mmbezakanya adalah dia byak mmbntu kita dlm brjimat atau mmbntu kita mncipta duit sendri sbgai simpanan masa depan..



anda boleh order sim ini DI no yang tentera di bawah:

atau whatt (0173255716)
free penghantaran terus ke rumah.
byangkn dh brapa lama anda pkai sim biasa namun faedahnya terlalu sikit.
dan byangkan pula sudah brapa bnyak to pop yg telah anda habiskn begitu shja?? jgn biarkn duit anda terus mngalir keluar. jd pengguna bijak dgn mnggunakan simkad tune talk dmna setiap pengaliran keluar duit anda akan masuk semula dgn cara stiap kli to pop kita akn dpt 3% dr to pop trsebut yg akn d bank in trus ke bank kita. anda boleh dptkn sim ini dgn sy pd harga rm90 .


Ahad, 2 Disember 2012

Jejak Sampai Ke Bintang


     Dengan  rasa rendah diri aku melakar kisah hidup ku di blog ini.. diharap kisah ini dapat mengambil hati pembaca tentang kisah perjalan hidupku sebagai manusia biasa.

     Aku merasakan hidup ini sia-sia jika kita tidak dapat mengenal siapa diri kita sebenarnya dan apa tujuan kita..  perjalanan hidup aku, seperti manusia biasa, yang mana pasti ada kekecewaan, kegembiraan, dan kesedihan, sehingga sampai satu tahap sudah berputus asa untuk meneruskan hidup.. walau bagaimana pun. Sejarah telah berlalu dan ia masih terukir di dalam hati dan memory kisah lama ku..  kini ku luahkan di atas kertas maya yang akan kujelas kan satu per satu  kehidupan pahit manis serta cabaran yang aku lewati hidup ini.

     Lahirnya aku kedunia ini memikul satu tanggungjawab yang amat besar  setelah aku mengenali kitab allah al-quran.. di situ aku merasakan bertapa besarnya tanggungjawab yang perlu manusia pikul . perjalanan bermula pada era 1999 dimana aku baru berusia 7 tahun. Pertama kali aku mengenal apa itu sekolah, pertama kali juga aku mengenali apa itu persahabatan.. hari pertama menakutkan kan aku untuk bergaul dengan orang yang tidak aku kenali... namun selang beberapa hari aku merasakan begitu rapat dengan mereka..

      Kini kehidupan ku berjalan seperti rutin... belajar, belajar dan terus belajar....   dalam perjalan dari era 1999 ke 2005 terlalu banyak  kesan yang terpahat di memory aku ini. Peranan sebagai seoramg pelajar untuk menjadi yang terbaik antara yang terbaik adalah suatu kemestian agar kita tidak ketinggalan.  Segala ilmu ku pelajari segala gerakan ku ikuti...

      Kini  era 2006 telah muncul, muncul sebagai azam baru dalam diri untuk menjadi lebih baik. Alam kanak2 telah ku tinggalkan , alam remaja kini bermula,  aku cuba teguhkan hati supaya tidak lari dari tujuan yang dihajati.. kini perjalanan dari era 2006 ke 2010 sudah pasti, aku pasti segala yang dihajati menjadi reality. Namun apa yang di rancang bukan seperti apa yang kita hajati...  aku cuba menyendiri, kenapa ini berlaku... apakah semua jalan yang ku pilih telah lari dari tujuan ku selama ini..

     Allah menurunkan ujian kehidupan kepada ku..  dan alangkah besar nya erti “KESABARAN” dalam  kehidupan kita seharian. 2011 telah menyinari meninggalkan era 2010... yang telah berlalu tidak lagi ku fikiri, apa yang penting  harus terus ke hadapan... dan aku diuji sekali lagi, dan kini aku merasakan kekecewaan... kekecewaan yang pasti akan membuatkan aku lemah untuk berdiri kembali menjalani kehidupan ini...

     Dimana masa depan ku yang sebenarnya, apakah aku masih tiada tujuan hidup?? Adakah aku seorang yang tiada matlamat. Kini ku tinggalkan persoalan itu dalam diriku , untuk aku mencari sendiri jawapan itu dalam kehidupan yang akan ku jalani ini. Mencari sesuatu yang tak pasti membuatkan aku seperti orang yang tidak berfikir menggunakan akal.. akal ku seperti beku dan tidak berfungsi..apakah pengakhiran 2012 dibiarkan begitu sahaja dan memanggil 2013??   (bersambung....)

Rabu, 24 Oktober 2012

Surat Yang Hilang (The Lost Letter)


             Untuk menjadi manusia yang sempurna bukan mudah, keimanan ,dan  kejujuran, diperlukan dalam setiap kehidupan.  Untuk menjalani kehidupan juga bukan mudah, kerana terpaksa mengharungi suka duka di sepanjang perjalanan hidup kita sebagai manusia.  Alangkah bebasnya kita jika tidak terikat dengan alam , tetapi dengan adanya cabaran dlm kehidupan, ia membuatkan kita semakin matang untuk berfikir lebih jauh..
                 
             kita tidak dapat melihat masa depan kita kerana kita hanya mampu merancang.  Tak semua yang kita rancang berhasil dan tak semua yang kita simpan kekal untuk selamanya. Setiap kali aku keseorang aku cuba berfikir secara rasional, manusia yang bergelar mahluk allah ini telah banyak merosakkan bumi, telah banyak mengingkarinya dan telah banyak melakukan dosa, tapi masihkah ada keampunan dari tuhan untuk manusia seperti  ku.
               
              Andai aku mati pasti aku ingin hidup semula untuk memenuhi segala bekalan ke akhirat.  Andai masa dapat diundur semula akan ku capai segala cita-cita ku kembali . tapi apa kan daya, masa tidak akan undur kembali, yang mati pula tidak akan hidup semula. Itulah ketentuan yang telah tersurat dan tertulis di daun pohon kehidupan.
               
                Terlalu banyak lagi yang aku perlu belajar untuk menjadi manusia yang berguna, terlalu banyak lagi yang perlu aku tempuh untuk mencapai satu tahap yang  memuaskan. Tapi MANUSIA tidak pernah puas dengan apa yang mereka ada. Sikap tamak menguasai diri mereka, sombong pula mula menerajui diri, dan jadilah kita manusia yang angkuh dengan harta duniawi. Manusia mula insaf bila tuhan menurunkan bala dan bencana pada keluarga mereka, manusia mula membuka mata seluas-luasnya bahwa dunia ini bukan milik mereka..
             
           Alangkah kerdil nya kita untuk sombong kepada sang pencipta. Jangan lah sesekali kita menderhakainya. Kerana murkanya amatlah keras, balasanya amatlah berat untuk dipikul oleh insan bernama manusia.  Seperti kehidupan manusia  yang lain aku belajar dan terus belajar. Aku berusaha untuk menjadi yang terbaik. Namun sampai masanya  usaha aku tergendala kerana rezeki kali ini tidak memihak pada ku. 
            
             Sedang  yang lain meneruskan usaha menuntut ilmu ke menara gading, aku disini masih kebingungan membuat keputusan. Setiap kali keputusan yang aku lakukan pasti tidak terlaksana seperti yang diimpikan. Sifat berputus asa mula timbul dalam diriku..  mengapakah aku diberi ujian sebegini rupa. Adakah aku mampu mengharunginya.. mungkin ini berlaku disebabkan aku semakin jauh darinya. Mungkin aku juga semakin lupa kepadanya.
          
              Namun aku telah berusaha untuk kembali mengingatinya, tetapi hatiku seperti tidak tenteram dan mula ragu-ragu tentang kewujudannya,, ya allah alangkah ruginya manusia dalam MASA.  Kini aku merasakan  aku betul-betul  melupakannya, ya allah hantar kan lah pada aku seseorang yang boleh memimpin aku ke jalan mu kembali,  berikanlah aku hidayah mu supaya aku menyedari semua kesilapan ku selama ini sehingga engkau memberi aku ujian yang sebegini rupa.